Direktlänk till inlägg 6 januari 2019

Dag 3: Dags att planera lite

Av Daniel - 6 januari 2019 12:20

Inleder dagen med att springa 5 km i maklig takt. Då hotellområdet är så pass stort så är det inga problem att hitta en slinga bland alla hotell. Dessutom ett bra sätt att se vad som finns överallt.


 


Vi har märkt att man behöver vara ute i god tid om man vill göra något här så idag skulle det planeras aktiviteter. Även om det är skönt att slappa och njuta av semestern så vill vi även göra vissa saker.

3 tennisbanor på kanske 5000 gäster gör att man måste boka tidigt dagen innan för att få en timme tennis. Tyvärr så får man bara boka en dag i förväg så man behöver vara på hugget om man ska få en tid. Vi lyckades iaf få varsin timme i morgon söndag kl 16.

Sen är det bokat golf på måndag kl 09:00 på den närliggande golfbanan Punta Blanca. Här på Dominikanska så är det svindyrt med golf. 1500kr är bland det billigare greenfee's här. Hotellet har en specialdeal med denna klubb så vi får betalka 135 dollar och då ingår en massa extra såsom, transport, lunch, fika, driving range och golfbil.   


Tjejerna komme rpassa på att testa hotellets SPA och boka massage. Även detta är rätt dyrt. Tyvärr så är det i allmänhet dyrt här för oss turister. En Dominikan tjänar kanske 2000kr i månaden så det är så klart turistpriser som gäller här.


Finns många trevliga utflykter att åka på och de flesta går dagligen så vi ska fundera igenom vad vi vill göra ochs en boka även dessa. Jag hoppas vi kan komma iväg och åka Zip-lines uppe i berget vilket verkar skithäftigt.


Vi har även haft en liten minnesstund för Hasse då det var 5år sen han gick bort. Vi tände några ljus och tog varsin drink med Hasse i våra tankar.

 


KL 21 lokal tid så gick vi bort till Sportbaren för att se om det sände finalen i Junior VM men det var tyligen en seriematch i baseball och det är ju rätt många amerikaner här och deras baseball är ju viktig så fick nöja oss med något gott att dricka i den varma kvällen.


Dagen har varit molnig och blåsig men i morogn ska det bli bra igen. Jag badade i havet och vattnet och stranden är helt fantastiska. Stranden är som potatismjöl. Det går omkring rätt många strandförsäljare och säljer cigarrer, väskor, tavlor m m men de är väldigt diskreta så visar man inget intresse så går de bara vidare utan att störa.


Hörs i morogn igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Daniel - 6 juli 2020 08:36

Vaknar upp centralt i Härnösand och solen skiner starkt på den blå himlen   Utsikten genom husbilsdörren kl 07   Lite frukost sen bär det iväg till Härnösands GK för en runda. Klubben har fått dålig kritik av besökare Dåliga fairways och...

Av Daniel - 5 juli 2020 07:22

Pga Covid-19 så är det många båtar som inte går till Ulvön och den som ändå går tar bara hälften av sin passagerarkapacitet så det var slutsålt hela dagen.    Vi valde då att besöka civilisationen igen och handla lite så vi åkte till Foppaland, d...

Av Daniel - 4 juli 2020 09:39

På väg till Skuleberget så stannade vi på Mjälloms tunnbrödstillverkning. Fanns säkert 10 olika varianter av hårt tunnbröd. Vi köpte en låda "Gammeldags tunnbröd" samt ett paket mjuka. De hade även en massa andra delikatesser i butiken men vi n...

Av Daniel - 3 juli 2020 07:14

Idag fortsatte färden mot tänkta slutdestinationen Skuleberget. Då det är så vackert här uppe så förlänger vi nog resan med några dagar Dock inte bestämt vart vi ska åka vidare sen. Vi får se var det fina vädret finns   Idag så är det dock ...

Av Daniel - 2 juli 2020 16:27

Lämnar Bönhamn tidigt då mobilabstinensen är hög. Vi åker mot Norrfällsviken. Väl framme så blir det frukost i husbilen nere vid hamnen Tyvärr så hamnar 4 ägg på golvet när Camilla slår huvudet i kylskåpsdörren Campingen har inte öppnat så vi...

Presentation


Här kommer jag att skriva om min resa till Sri Lanka i januari 2018

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards