Alla inlägg den 5 januari 2018

Av Daniel - 5 januari 2018 15:01

Då var det äntligen dags att åka till Sri Lanka. Avfärd från Arlanda 19:25 men väl där så var avresan försenad till 20:15. Blev gott om tid för shopping. Väl ombord så gick resan bra. Vi flög ju över natten och skulle landa på förmiddagen så man hade en förhoppning att man skulle kunna sova bort några timmar på den 9 timmar långa resan. Trots kudde och täcke så var det svårt att komma till ro och få den djupa sömnen. Huvudet faller ju ner och man väcks ständigt. Man hamnade mest i en dvala och fick en del vila ändå.


På flygplatsen så mötte företaget upp som ska oss ta runt på stora delar av Sri Lanka. Fin mini-Van med bra AC och en trevlig chaufför som heter Dayan (”Dan”). Vi åker till en bankomat och tar ut lite Sri Lanka Rupier för att sedan åka mot första stoppet som är Dambulla. Under resan så vi får hela tiden information om det vi passerar. Kan vara djur, växter, frukter eller annat spännande. Bl a så stannar vi till och köper King Coconut. Den har gult skal istället för grönt och kokosmjölken har samma effekt som Red Bull men framställt på naturlig väg.


De stora vägarna är asfalterade och fina men enfiliga. Alla Tuk-Tuk på vägarna gör dock att trafiken blir ryckig och långsam. Alla personbilar, bussar och lastbilar ska ju passera alla Tuk-Tuk’s och det kräver en viss teknik. Dayan har en bländande teknik med tutan och tutar på olika sätt hela tiden för att höja ”säkerheten”. Oftast så handlar det om att meddela att nu kommer han så håll undan. Tuk-Tuk, hundar, gående och cyklisterna ska alltså hålla sig långt ut till vänster på väggrenen alternativt utanför vägen helt. Ja Britternas inflytande har gjort att det är vänstertrafik här. Vägen är sällan rak så omkörningarna kan ske på ganska tveksamma vägavsnitt ibland men trafikanterna underlättar hela tiden för varann. Möter vi en lastbil i vår körfil som håller på att köra om en buss så lägger vi oss långt till vänster för att skapa plats.


I Dambulla så besöker vi ett tempel som består av 5 större grottor i berget där varje grotta innehåller en massa statyer av Budda. Under templets storhetstid så bodde 10 000 personer i området. Nu är det några hundra bara. Efter detta så checkade vi in på Camellia Resort och Spa. Mörkret har lagt sig, middagen väntar och vi är fyra mycket trötta turister så kvällen var ung när vi gick och la oss .


     

Presentation


Här kommer jag att skriva om min resa till Sri Lanka i januari 2018

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards