Alla inlägg den 10 januari 2018

Av Daniel - 10 januari 2018 14:37

Dayan föreslog kvällen innan att vi skulle åka till nationalparken innan vi åker till Yala.

Avfärd kl 05:00 för att hinna se soluppgången och slippa den värsta strängseln.

Man åker upp högt upp i bergen och går en promenad på 10km samt besöker "the worlds end" och de djur som finns i parken.

Den tidiga morgonen samtidigt som vi var trötta efter alla äventyr gjorde att vi tvekade med Dayan lös i ögonen när han berättade om detta så vi sa Ja till slut då vi kanske skulle missa något riktigt häftigt.


Avfärd kl 05:00 med en frukostpåse som hotellet gjort i ordning. Efter 45min så är vi framm för att se soluppgången och det är riktigt kallt. Temperaturen låg kanske på 6-8 grader typ. Vi hade klätt på oss allt långbent och långärmat vi hade med oss och det var inte mycket - vi var ju på sol och badsemester. Men en vacker soluppgång fick vi se.

 

Vi fortsatte sen en liten bit bort mot nationalparken. Promenaden påbörjades och naturen va mycker vacker. Klara fina bäckar som rann och vackra blommor och riklig växtlighet. Vi såg några enstaka apor och vackra fåglar. Det skulle finnas några leparder men de såg vi aldrig.


Efter 4-5km kom vi då fram till världens ände. Det var ett stup rakt ner i en stor vacker grön dal. Vackert men man hade kanske lite högre förväntningar på detta. Märkbart att den utsiktplats som var byggd att stå på saknade räcke helt så gick man lite för långt på avsatsen så föll man rakt ner.

Efter 500m så kom lilla världens ände. Lite mindre men likadant utsikt och stup.

Vi fortsatte sen promenaden på den eländiga stigen som var full av stora stenar och rötter.

Efter drygt 2 timmar var vi tillbaka vid bilen och vi kunde åka tillbaka till hotellet för avfärd mot Yala.

Visst var det vackert med soluppgång och den natur som bjöds men vi blev nog lite besvikna.

     

Snabbutcheckning på hotellet så var vi på väg mot Yala. Nu skulle vi via serpentinvägarna ta oss ner på havsnivån då Yala ligger vid kusten. På vägen stannar vi till vid vattenfallet vid Rawana och Dayan lyckas hitta uppskuren mango som han köper till oss.


Väl framme vid Yala så checkar vi in på hotellet äter middag och lägger oss hyfsat tidigt då vi ska på Safari tidigt nästa morgon.




  

Presentation


Här kommer jag att skriva om min resa till Sri Lanka i januari 2018

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards