Alla inlägg den 9 januari 2018

Av Daniel - 9 januari 2018 14:05

Idag bar det iväg till Nuwara Eliya("city of light"). Högsta stad i Sri Lanka högt upp i bergen. Högsta punkt ca 2400 m över havet.

Färden går över mycket slingriga serpentinvägar så även om vi inte ska så långt(80km) så tar det tid(2:30).


Vi stannar till vid en teplantage och får en visning av fabriken och hur te produceras. Detta är ett av de mest berömda ställena där te produceras. Tebladen plockas av kvinnor och de ska plocka 20kg per dag vilker känns väldigt mycket med tanka på hur små och lätta bladen är. Skulle det plocka mer så fick de extra betalt.

Vi avslutar stoppet med en kopp gott te samt lite shopping i deras tebutik.

       

Väl framme i Nuwara Eliya så stannar vi till och äter en typisk Sri Lanka lunch. Man väljer flera olika smårätter som man köper av olika "kök". Rätterna ska vara nyttiga och hela stället är ett projekt för att få befolkningen att äta bättre mat. Rätterna är väldigt annorlunda och spännande. Kul att prova på men inget jag skulle vilja leva på. Kvaliten bra och superbilligt då vi här betalade pris som en inhemsk gör till skillnad på de andra ställen vi ätit på som har turistpriser men som ändå varit billigt.

   


När vi kom till hotellet, som tidigare varit ägt av en bror till en tidigare premiärminister, så var vi mycket trötta och hungriga. Fint hotell och en mycket engelsk stil men lite stelt kanske. Tyvärr så hade de inga öl och vinrättigheter men de erbjöd sig att åka iväg och köpa det till vår middag. Vi tackade för erbjudandet och gikc och vilade lite inför middagen. Nu var kanske klockan 15. Kl 19 serverades middagen så då gick vi till matsalen. En av hotellets anställda dök då upp och frågade om det var vitt eller rött vin vi önskade, trots att vi tidigare beställt vitt vin och några öl.


Som vi misstänkte så fick vi äta middagen med vatten då vin och öl dök upp lagom tills vi ätit upp desserten. Strax efter kom en holländskt par in i matsalen som såg vårt vin och öl stående på vårt bord så de beställde även de vin till sin middag men fick svaret att de inte serverade vin eller öl. Lite märkligt hanterat av hotellet.


Nästa dag skulle vi åka till Nationalparken kl 05:00 så det blev tidigt i säng. 


Presentation


Här kommer jag att skriva om min resa till Sri Lanka i januari 2018

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards